Munkahelyi problémáim vannak

 A munkahelyi lelki problémákat alapvetően két nagy csoportba sorolhatjuk:

-munkahelyi stressz: konfliktuskezelési-, kommunikációs- és teljesítmény problémák

-kiégés (burnout): a kiégés a modern ember az egyik legalattomosabb betegségévé nőtte ki magát, ami egy komplex tünetegyüttes formájában jelentkezhet.

Ennek részei a motiválatlanság, kedvtelenség, elszemélytelenedés, közömbösség, cinizmus, krónikus fáradtságérzet és stressz, hatékonyságcsökkenés, valamint a belső egyensúly elveszítése, ami később már magával hozhat kimutatható szervi megbetegedéseket is. A kiégés azonban megelőzhető; a befelé fordulás és tudatosság nem csupán az egyensúly megtartásában, hanem a figyelmeztető jelek felismerésében is segít.

Hogyan segíthet a művészetterápia?    A belső egyensúly elvesztése során tudatosítanunk kell mi okozhatja az erőtlenségünket vagy a kontrollvesztésünket.        A művészetterápia kreatív eszközökkel segíti az önszabályozási nehézségeket, mivel segít elsajátítani a fókuszálás, figyelem és önfegyelem készségeit. Az önismeret és az önbizalom fejlesztése pedig segít megbirkózni különböző szociális helyzetekkel és az élet kihívásaival. Azok, akik küzdenek az érzelmeik és gondolataik kifejezésével, gyakran kirekesztettnek és elnyomottnak érzik magukat. A kreatív módszerek ösztönzik az önkifejezést, és segítik fejleszteni a kommunikációs készségeket. A csoport tagjai más-más nézőpontból érkező visszajelzésekkel segítenek rávilágítani a problémára és gyakran a megoldásra is. A terápiás munkát képező relaxáció, vizuális imagináció és az alkotás a figyelmet pozitív irányába fordítja. 

július 2021
No event found!