Kismama vagyok

A terhesség során átélt lelki hatások is befolyással vannak a fejlődő magzatra. A feszültség, a stressz és a túlzott szorongás nem tesz jót sem az anyának, sem a magzatnak. A várandósság alatt természetes, hogy megjelenik nálad a bizonytalanság érzése, különféle félelmek és szorongás, és számtalanszor felteszed megadnak a kérdést, vajon jó anya leszek-e. Különböző érzelmek hullámzása jellemzi a mindennapjaidat, egyszer úszol a boldogságban, máskor pedig szorongva tördeled a kezeidet. Milyen lesz a kisbabám, egészséges lesz-e, mit kell tennem, hogy jól érezze magát? Mi lesz, ha nem tudok megfelelően gondoskodni róla? Milyen lesz a szülés?… Kérdés kérdést követ.

A csoportfoglalkozásokon kreatív eszközök segítségével gyengéd módon oldjuk a szorongást és a feszültséget. Már a szülés előtt fejleszthető az anya-baba kötődés, ehhez a csoporttagok érzelmi, gondolkodási és viselkedési módokat ismernek meg és osztanak meg egymással. Ilyen módon még közelebb kerülhetsz a kisbabádhoz, egészséges döntéseket hozhatsz az étrend, a mozgás, a megfelelő érzelmi hangolódás szempontjából, emellett kreatívabbá válhatsz, és kiegyensúlyozottabbnak érezheted magad a terhesség alatt.

Alkalmazott technikák: akvarell, színes gyurma/plasztilin, kollázs, narratív írás, bábkészítés (guatemalai gondűző babák), homokmandala, gyöngyfűzés, kreatív babanapló stb.

június 2021
július 2021
No event found!